2:a advent

"När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär"
 

Igår bakades det lussebullar här i huset och det slog mig att det faktiskt var första gången jag bakade lussebullar på egen hand. Degen luktade precis som den gjorde hemma i mormors kök när jag var liten. Största skillnaden var väl att då var vi 3 eller 4 knattar som knådade och rullade ihop katterna och tryckte i russinen. :-)
 
 
Julen har liksom inte riktigt vart sig lik de sista åren. Inget lussefirande (som för mig som liten ofta spenderades i soffan, jätte förkyld, med en lussebulle, en bamsestor pepparkaka, julmust och min kära mormor), ingen julavslutning... tja... en lite märklig känsla... Men igår när jag stod och bakade så kände jag faktiskt att den där mysiga känslan kom smygandes igen. Stod och höll i ett pepparkakshus i affären tidigare på dagen, och har nu konstaterat att det blir prosjektet för nästa helg :-) 
Försöka skapa lite egna advents och jultraditioner 
 
Veckans träning:
 
Måndag: Legday baby :-) 
Tirsdag: Rygg, Triceps, Mage
Onsdag: Bröst & Axkar
Torsdag: Legday baby :-) Bland annat test av 1 RM i marklyft
Fredag: Kom inte långt utanför huset denna dagen på grund av storm/orkan/snöstorm :( Så VILA
Lördag: 90 minuters promenad 
Söndag: Återstår att se :-)
 
Hur har ni tränat?
 
Har ni skapat några ena advents och jultraditioner som vuxna eller hänger ni kvar i barndomens traditioner?
 
 

Word!

Idealvikt? Har du hört det förr? Har du kanske en idealvikt själv? Vad är egentligen idealvikt? 
Martin Norum är en av de mest välkända Personlig Tränarna här i Norge. Han satte idag ord på, och fick ned det på print, det som jag jobbar med att förmedla till mina kunder dagligen, måste bara dela detta: 
 

" Din beste kroppsvekt er den vekten du oppnår når du lever det sunneste livet du ærlig kan nyte!

Å være så "fit" eller trent som overhodet mulig med en lavest mulig fettprosent behøver definitivt ikke være hensiktsmessig over tid. Et sunt kosthold og en sunn livsstil handler ikke om at alt alltid skal være perfekt. Er du konsekvent streng mot deg selv, kan det være like ødeleggende som oppbyggende.

Finn din balanse!"  - Martin Norum 
 
För er som kanske inte är så bra på norska:
 
"Din bästa kroppsvikt är den vikten du uppnår när du lever det hälsosammaste livet, som du ärligt kan njuta av! Att vara så "fit" eller vältränad som överhuvudtaget är möjligt, med lägsta möjliga fettprocent behöver definitivt inte vara det mest lämpliga över tid. En sund kosthållning och en hälsosam livsstil handlar inte om att allt alltid skall vara perfekt. Om du är konsekvent sträng mot digsjälv, kan det förstöra lika mycket som det bygger upp.
Hitta din balans" - Martin Norum 
 
 
Kunde inte sagt det bättre själv. 
 
Har du hittat din balans?