Stängt på grund av sjukdom ;-)

Ni kanske undrar varför det vart så tyst här..? Jo, det e så att jag har vart sjuk, och har inte orkat skriva något som helst. Förkylningen från h*lvetet grep tag i mig i fredags... Så inte mycket träning här nej. Blir till att vila tills kroppen är fit for fight igen. Och vad göra Mia när hon inte får träna och det börjar att krypa i benen? Jo, hon PLANERAR :-) Hehe :-) Planeringsfreaket har vart igång. Om jag ska se nåt positivt med att ha legat sjuk några dagar så är det att man hinner ju faktiskt tänka lite... 
Så nu har jag plockat ut några övningar som jag ska ROCKA till sommar 2014, och så har jag satt upp en träningsplan till migsjälv!
 
Jag ska rocka: Marklyft, Knäböj, Chins, Dips och Pushups :-) Det ni! 
 
Startar som sagt försiktigt så fort jag känner att kroppen e fit for fight (läs: hoppas på att få tränat ett par gånger nästa vecka innan vi åker till sverige). Å med försiktigt menar jag lättare vikter och högreps (många repetitioner). LÄNGTAR <3 

Trycker på paus...

... fötterna och kroppen orkar helt enkelt inte springa så mycket - det är nåt som inte stämmer, tills jag kommit fram till vad det är så sätter jag löpningen på paus. Kommer springa lite som uppvärmning och nedtrappning efter styrketräningen, men inga längre sträckor på ett tag. 
Tråkigt, men får försöka fokusera på det positiva: det jag kan göra... :-) Så nu börjar resan mot de tyngre vikterna! 
 
Första passet idag, fokus på ben och rumpa:
* Marklyft
* Knäböj
* Raka marklyft
* Goblet Squat 
* Hip Thrust
* Pistols 
* Rumplyft med abduktion i redcord (den ni! fancy ord..haha) 
* Rygglyft (för korsryggen) 
 
Blev kallsvettig under passet, konstigt, kände mig fin annars. Får se hur det känns imorgon :-) 

Pain is weakness leaving the body

Igår vaknade jag med fjärilar i magen. Vi skulle på workshop med jobbet och på agendan stod det Cossfit kl. 10.00 och Yoga kl. 13.00
 
Jag har hört mycket om Crossfit, men aldrig testat riktigt... Därav fjärilarna i magen. Väl på plats fick vi veta att vi skulle igenom en Team WOD - där varje lag betod av två deltagare.
Fredagens WOD: 
 
Buy in: Marklyft 5000/3500 kg 
 
Boxjumps 50st
Kettlebellswing 40 st 
Thruster 30 st
Pistols 15/Fot 
Pullup 20 st
Toes to bar 10 st 
 
så skulle vi starta på Toes to bar igen och jobba oss upp till Boxjumps 
 
Det hela avslutades med en så kallad Buy out : 50 frivändningar + 20 Burpies over bar
 
Vi delade in oss i lag, och plockade fram det vi behövde. Så startade tiden. Jag kommer inte ihåg vilken tid vi landade på men jag och Nora blev färdiga som nummer 2 av 4 :-) Värt att nämna var att vi var dom enda tjejerna som var med :-) Egoboost hell yeah :-) Om det känns idag? Japp! 
 
Nu e jag sjukt peppad att börja jobba mot tom tyngre vikterna igen :-) 
 

Crap :(

 
 
Att stå upp mitt i natten (04.45) passar inte mig och min kropp överhuvudtaget :( Började faktiskt över förväntan bra. Var inte så trött när klockan ringde. Tog morgonrundan med vovven, åt frukostgröt och drack en kopp kaffe. Packade matlåda och jobbgrejer och drog till jobbet. Hade 3 kunder och så stod det egenträning i kalendern. Trots mellanmål så kändes det som om det var mer eller mindre tomt i musklerna. :( Så blir det typ varje gång när ja måste upp så tidigt... Me dont like.. :( 
 
Passet:
* 10 min cross som uppvärmning
* Overhead Squat med viktstång (får väl vara nöjd med att ha gått från pinne till vikter idag då..)
* Chins
* Gående utfall (typ 150 steg eller nåt sånt)
* Latsdrag
* Skulle springa, men fanns inte energi, blev 5 minuter på bandet och 10 minuter på AMT
* Totalt 50 minuter - bättre än ingenting
 
Somnade när jag kom hem från jobbet... ytterligare ett bevis på att jag inte är gjord för att stå upp så tidigt.
 
 
Nu ikväll har jag vart ute och promenerat med vovven. Skulle bara gå en kort runda men så var det så skönt väder och plötsligt när vi kom hem så hade vi vart ute och traskat en timme! Skönt med frisk luft. 
Nu ska jag snart koka en kopp te och göra i ordning bär, vaniljkesella och nötter. MUMS! 

Ny vecka - nya møjligheter :-)

Startade veckan med grøt och kaffe, slappande i soffan, i vanlig god stil :-) Gillar den morgonrutinen. Så bar det av mot jobb, och exercise :-)
 
Dagens:
 
* 1 km løpning, uppv. 
*  Kettlebellspass med føljande øvningar:  Snatch + Russian Twist, Full Kettlebellsswing + Windmill, Get up - Situp + Spænsthopp och så stående rodd.
* 4 km løpning 
 
=
 
Happy girl :-) 

Höstpromenad

 
Den här helgen har Jæren verkligen visat sig från sin bästa sida. Strålande sol och nästan vindstilla, både lördag och söndag. Helt fantastiskt. Vovven och jag har vart ute och traskat i det fina vädret. Utsikten är inte helt fy skam :-) 

Det som fitnessfolket kallar "Cheatday"

Personligen så kallar jag det LÖRDAG :-) 
Startade dagen med bästa frukosten: favoritgröten och en kopp kaffe. Så bar det av mot Bryne för att hålla i en Bootcamp. All cred til deltagarna - they made my day! :-) Härligt gäng som fick slita och svettas. En hel del goda skratt hann vi med under tiden också - träningsglädje på sitt bästa! :-)
 
 
Så var det bara att sätta sig på tåget hem igen, fika med sambon, slappa lite i soffan med en kopp kaffe och ett ballerinakex, mums! Med kaffe och kex i magen traskade jag och vovven iväg på promenad. En timme var vi ute och promenerade i det fantastiska höstvädret. Idag är det nämligen något så sällsynt som SOL och VINDSTILLA på Jæren = Bäst att passa på och njuta när man kan! :-) 
 
Senaste timmen har jag stått och fixat i köket och förberett för lördagsmys! Hemmagjord dinkelpizza och äpplepaj med vaniljsås står det på menyn ikväll :-) Första gången jag bakar pizza själv, hoppas på succe :-) 
 

Fredagens + Uppsummering

 
Idag blev det 10 minuter på Crossen. Så stod det BEN & RYGG på agendan. Føljande øvningar:
 
- Chins (med hopp, håll igen på væg ned) 4 st x 3 
- Overheadsquat m. pinne supersetades med Goblet Squat 
- Raka marklyft på step 
- Latsdrag
- Gående utfall 
 
Efter det: 4 km på løpbandet. Varav en Tabataintervall (sliiiiiiiiiiiten tjej)
 
Totalt denna veckan:
 
Måndag: 6,2 km + Kettlebells 
Tisdag: 8,2 km + Styrka på hela kroppen
Onsdag: Vila
Torsdag: 1,95 km (uppv.) + Tufft Kettlebellspass
Fredag: 4 km varav en Tabata (HØG INTENSITET) + Ben & Rygg 
 
Totalt antal km: 20,35 
 
Totalt i Utmaningen: 35,55 :-) 
 
 
Nu e det snart HELG! :-) 

Vilodag

 
Igår var det vilodag för min del. Åt frukost i lugn och ro, var ute och promenerade en liten timme med voffis, lagade lunch och slappade i soffan fram tills det var dags för kvällsjobb. 
 
Det börjar bli kallt här nu (bilden är från i vintras, så det har inte kommit snö, som tur är...) Dags att plocka fram vinterjackan tror jag, hatar att frysa. 
 
Idag står det Kettlebells & Intervaller på träningsagendan, och jag får sällskap av en kollega på passet. Nice! :-)

Hello Egersund :-)

Idag har jag avverkat ytterligare 8,2 km - Totalt sedan start 29,6 km, vilket har tagit mig fram till Egersund :-) 
 
 
 
Japp, så e det! Du får bara en kropp, ta vara på den <3 

Goooooooodmorning Monday :-)

 
No excuses :-) Klockan 06.30 idag satt jag och åt grøt hemma i soffan. 2 timmar senare var jag hos kiropraktorn och efter det så var det dags! Svettiga intervaller + Kettlebells & Catslide stod på agendan. 
 
Svettigt!!!  6,2 km blev det på løpbandet. Kettlebells och Catslideøvningarna supersetades, flåsigt och svettigt rakt igenom hela passet idag = nøjd tjej efteråt :-) 
 
 
 
Fantastisk start på veckan !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag vill bli så stark som jag kan bli :-)

Just precis dom orden sa en utav mina kunder när vi hade vårt första samtal, och just där och då så satte hon ord på mitt eget mål. Fantastiskt. Just nu står jag på paus, gör det jag tycker är kul. Variation är ett nyckelord. Har snöat in på Kettlebells, och har en tanke om ett mål på en Catslideövning, ska bara kolla hur jag ligger an just nu, innan jag sätter mig det målet. På Kettlebells har jag som mål att komma upp på de tyngsta kulorna vi har på mitt gym. Just nu är det framförallt skuldrorna som säger stopp. Det är en utav mina svagheter. 
 
För mig är det viktigt med mål. Utan mål, ingen mening. Det låter kanske märkligt, men det är en helt annan känsla att träna mot något :-) 
 
Har ett huvudmål som kan delas i två:
 
* Jag vill bli så stark som jag kan bli - utveckla mitt fulla potential 
* Jag vill ha en stark och hälsosam kropp, som klarar av både att lyfta tungt, springa och hoppa
 
Inte så tydliga mål kanske... men det är något jag kan jobba mot, länge. Under huvudmålen kommer det delmål och utmaningar, som får mig att fortsätta. 
 
Utmaning:
- 63 mil, tillsammans med Sandra, vem kommer först i mål? 
 
Mål: 
- Springa ett lopp på 10 km nästa år (tidsbestämt mål kommer när det närmar sig...hehe) 
 
Det är med andra ord en röd tråd i min träning. Utom träningsglädjen. 
 
Mål med Kettlebell: 
* Skall träna Windmill med 12 kg/hand innan jul 2013
* Skall träna full Kettlebellsswing med 18 kg innan jul 2013
* Skall träna Get up - situp med 10 kg innan jul 2013 
Allt strikt, med god teknik. 
 

Vad har du för mål med träningen? 
 
 

En fin söndagstradition

Vaknade till en grå söndag idag. Men vad gör det när man kan tända ljus, krypa ned under filten och bara mysa..? :-) Inte så mycket vi kan göra åt vädret, så varför inte göra det bästa av situationen? 
 
Till frukost blev det favoritgröten och en stor kopp kaffe med tillhörande slappo i soffan. Så börjar det krypa i kroppen (som vanligt på mig, haha) skicka sms till en vän och frågade om hon och vofsan ville promenera på stranden, självklart var svaret! 
 
2 timmar senare kryper det inte i kroppen längre och jag har en mer än nöjd vovve som har sprungit på kapp med  en vovvekompis på stranden <3  Han försökte sig på ett bad oxå, men det var inte helt hans grej. Han blev ståendes med vatten upp till magen och visste inte helt vad han skulle göra, stackarn... Plaska och springa var jätte kul, men där var det stopp. 
 
Nu ska jag sätta mig med lite träningsplanering för den kommande månaden (min egen träning alltså) och så ska jag laga helgrillad kyckling! MUMS! 
 
 
 
 

Lördagsmorgon

 
 
 
Lördagen inleddes med sovmorgon. En kopp kaffe och favoritgröten. Under filten, i soffan :-) Därefter blev det en timmes promenad med pajasen på bilden här över :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu e det fredagsmys :-)

Totalt 1,52 mil eller 15,2 km, för den som vill det, har jag klarat av att samla ihop hittills den här veckan. 
Har inte vågat springa mer än 5 km åt gången, då jag behöver nya skor, men hoppas på att kunna öka lite nästa vecka :-) 
 
Har vart en bra vecka tycker jag. Mycket att göra. En del "gör sånt som du inte är van vid", så känns skönt att det e fredag, och ledig helg! 
 
Nu ska jag laga Wraps! 

Sirevåg

Igår passerade jag Sirevåg :-) 1 mil avklarat, 62 kvar.
 
To be continiued.... 

Höstens träningskompisar

 
Så nära, men ändå så långt borta... Sandra är med i 63 mils utmaningen. Hennes resa kan ni läsa om här
Vi tränar inte tillsammans, fysiskt, eftersom vi bor så långt ifrån varandra, men vi stöttar och motiverar varandra de dagarna när höstmörkret känns extra mörkt. 
 
Min andra trogna träningskompis, eller ska jag kanske säga promenadkompis är Nalle. Min underbara, fina, söta "alltid klar för en promenad" voffis :-) 
 
 
 

Hur orkar du...?

Det är en fråga som jag ofta får av mina nära och kära, när det kommer till mina "små" träningsprojekt. Senast med min och Sandras 63 mils utmaning. 
 
Mitt svar? Om jag inte tränar så orkar jag inte. Förklaring: Jag hämtar min energi i träning/fysisk aktivitet. Det är min "egentid". Och så är det kul :-) Den sista meningen där är många skeptiska till, men JAG tycker att det ÄR kul med träning :-) 
 
Mina favoriter är Styrketräning, löpning och yoga.

Styrketräning för att jag får en kick av att lyfta tungt. Det är TUFFT med starka tjejer :-) Styrketräningen hjälper mig att bli stark både fysiskt och psykiskt. 
 
Löpning för att känslan efter ett löppass inte kan jämföras med något annat. Speciellt om passet har utförts utomhus. Frihetskänsla. Endorfiner. Lycka <3
 
Yoga för att det hjälper mig att acceptera migsjälv där jag är här och nu. Det hjälper mig att vara mer i nuet och styr fokuset över på ett mer avslappnat tillstånd :-) 
 
 
Hur orkar du? 


 
 

Wellness walk :-)

Idag är det vilodag från träning, men en promenad i skogen har jag och vovven redan hunnit med. Jag älskar att gå å strosa och bara njuta av naturen. 
 
Vovven bestämmer tempot på de här promenaderna, blir lite som intervallträning: ibland står det still och ibland går det i en väldig fart ;-) Men oftast är det mitt i mellan. Gott om tid för matte att kika in bland träden och bara njuta av tillvaron. Jag är lyckligt lottad som har så nära till så fin natur. Skog inom gångavstånd och strand 10 minuter bort med bil. Har utsikt över havet från köket och vardagsrummet här hemma, härligt! :-) 
 
Nu har vi precis fikat här hemma. Maten ska få sjunka ner lite, så ska jag försöka mjuka upp mina tunga ben med lite yoga och rullande på foamrollen. 
 
Aktiv vilodag <3