Veckans :-)

 
So far so good :-) 
Måndag: BEN (Squat, Bulgarsk Utfall, Hip Thrust) + kettlebellstrening + beveglighetstrening :-)
Tisdag: RYGG (Pullups m. assistanse, chins, stående rodd) + Tabata Hopprep, Tabata Step + div mage/rygg 
Onsdag: BEN ( Squat, Splitbøj, Legcurl, Rumænsk Markløft) + 20 min Crosstrainer 
Torsdag: Frontbøj, Rumænsk Markløft, Hip Thrust. Superset: Hopprep + Snatch  & Swing + Russian Twist 
Fredag: Beveglighetstrening 
Lørdag: RYGG
Søndag: Press

Mat skall smaka GOTT!

Dagens frukost, som är mer eller mindre standard här i huset: Havregrynsgröt, lättmjölk, keso, lite sylt (mer bär, mindre socker, eller utan tillsatt socker) + en liten tesked organiskt jordnötssmör. En kopp kaffe. Omega 3 tabletter och idag ett glas med C-vitamin.
 
Min dag blir så mycket bättre när jag har tid att sitta och äta frukost i lugn och ro. Äter du frukost? I så fall: vilken är din favorit? 
 
Jag är av uppfattningen att alla är olika, och att kost är något som är individuellt. Personligen är jag väldigt känslig för socker - jag mår med andra ord bäst när jag minimerar socker i min kost. Kroppen känns lättare, huvudet känns lättare, humöret är stabilare. 
Känner du dig lättiririterad? Sover du dåligt? Känner du dig tung i kroppen? Testa med en sockerfri månad :-) Med sockerfri menar jag att utesluta godis, kakor, glass och annat som hamnar under kategorin "onyttigt". 
Är du som mig, så kommer du att må mycket bättre :-) 
Det betyder inte att jag aldrig äter något från kategorin "onyttigt", men jag försöker att begränsa mig. 
 
Har flera gånger fått höra att "Det är ju inte gott med nyttig mat". Hm... Jag ÄLSKAR mat, och äter faktiskt INGENTING som inte smakar gott. Och att äta nyttigt innebär inte att man bara äter sallad och kyckling. Om ni följer med på bloggen ett tag framöver så skall jag försöka lägga ut både bilder och recept på maten jag äter :-) 
 
 
 

TABATA THIS :-)

Fokus: Pullups / Chins stod det på träningsagendan idag. Sagt och gjort. Passet:
 
- Chins
- Assisterande pullups 
- Stående rodd med stång 
- Kettlebellsswing
- Thrusters m. Kettlebells 
 
WOD
500 meter rodd
100 Hopp m. hopprep 
50 Squat på BOSU
40 Crunches
30 Rygglyft
20 "Skuldersimning"
10 Fällkniven 
 
Lite träning för korsryggen
 
TABATA THIS:
- Hopprep
- Spring på Step 
 
En tabata på var av dom = SVETTIG & NÖJD TJEJ. Gott om tid, så jag tog mig 15 minuter till att böja och töja!
 
HÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLIGT :-) 

Lördagsträning :)

Idag är träningstemat : pressar :) bröstpressar, axelpressar, tricepspressar :)
 
Å så ska träningen avslutas med en WOD: 
 
100 hopprep
50 situps/crunches
40 Burpies (utan pushup pga dålig korsrygg, får sjukt ont om jag går helt ned, men jobbar med saken...!) 
30 Rygglyft
20 Boxjumps 
10 Pushups 
 
Och så skall jag upp igen
 
10 Pushups 
20 Boxjumps
30 Rygglyft
40 Burpies 
50 Crunches 
100 Hopprep 
 
 
:-) 

Back on track :-) WOD!

Nu kan man nog sæga att jag e tillbaka efter min førkylning. Fick trænat 3 gånger førra veckan, och har precis avslutat denna veckans andra pass :-)

Dagens pass: 
 
Squat
Bulgarsk Utfall
Hip Thrust
 
Passet avslutades med en WOD: 50+40+30+20+10 av føljande :
 
* Hopprep
* Kettlebells swing 
* Gående utfall
* Situps 
 
 
Avslutade med lite træning før korsryggen och stretch! 
 
FANTAMAGISK! :-) 

Jag - en säljares dröm?

Igår fick jag ett hint om att det tydligen var dags för "hon där som alltid går i träningskläder att uppdatera garderoben lite."
Jag har mer eller mindre bott i träningskläder sedan 2008 - då jag började jobba heltid på træningscenter. Samma visa varje gång vi ska ut på något: KRIS! Vad ska jag ha på mig?! Allt i garderoben har ju känts liksom  out of date det sista om man säger så... haha...! Utom på sommaren, av någon anledning är jag duktig på att köpa sommarkläder... hm... :-/ 
 
Någonstans där på vägen från 2008 till nu har jag liksom tappat den "stilen" jag hade innan jag började jobba med träning. Jag har så klart blivit äldre, och kroppen har förändrats, både utseendemässigt och min syn på egen kropp. Så jag tar det här med att uppdatera garderoben lite mer på allvar än andra kanske...
 
 
 
 
 
Jag ÄLSKAR program som Trinny och Susanna stylar om - varför? Jag tycker jag lär mig väldigt mycket. De två härliga damerna har bidragit till att inte längre tänker " Usch, den e jag för stor för" när jag prövar ett klädesplagg. Jag tänker " Den passar inte min kroppsform". Dessutom har jag faktiskt slutat att titta på storlekslappen... eller inte slutat titta helt, men jag tar alltid med mig flera storlekar in i provrummet, och köper den som passar bäst, oavsett om det e den största eller mista storleken.
 
Så igår kväll satt jag (som vanligt på torsdags kväll) - eller nej jag låg faktiskt ned...haha... och såg Trinny och Susanna stylar om Norge, før att få lite inspiration. Fortsatte med inspirationssufring efteråt...
Så idag morse när jag gick in på köpcentret så hade jag en del tankar i huvudet om vad jag ville ha...
PÖH! Var ju bara att glömma... Snurrade runt, runt - in och ut i butiker. Desperat sms till sambon: Var f*n hittar folk alla fina vardagskläder? Sitter alla å beställer på nätet? 
Kände mig HOPPLÖS, hittade liksom ingenting jag ville ha... Och blev SUPERIRRITERAD när jag kom in i en butik för 4:e gången och expediten fortfarande inte frågade om jag behövde hjälp, trots att det inte var andra kunder i butiken. 
 
Så smög jag (kändes så i alla fall) in i en butik där jag inte handlat så mycket tidigare (för andra gången idag) och så kommer expediten efter en liten stund: Kan jag hjälpa dig att hitta något? 
Puuuuh! En lättad Mia utbrister: Ja, det kan du säkert. Problemet e att jag inte vet helt vad jag letar efter.. 
Efter lite frågor kom vi fram till att jag behövde något som man kunde använda både lite till vardags och till fint. Byxa eller kjol? Tack byxa. Sagt och gjort. Fick med mig 4 par olika byxor att prøva först. Fastnade før ett par, så far expediten runt igen, kom först med en topp (jätte söt, får kanske bli den en annan gång...hm..) medan jag prövade den sprang hon runt och hittade MASSA annat, som hon kom tillbaka med. Kom med tips om hur jag kunde kombinera de olika grejerna och skickade in mig i provrummet igen. 
MASSA Fint! jag kunde nog köpt allt... haha... önskade jag hade vunnit på lotto, men så var det dessvärre inte. Medan jag prövade kom expediten med tips angående skor och smycken jag kunde ha till de olika kombinationerna jag prövade!
Efter dagens prövande (och handlande) tror jag att jag har kommit ett steg närmare "min stil".
Stickord: Feminint rockig ;-) 
 
En råkul svart byxa, ett svart linne, ett lila linne, en ASTUFF kavaj med 3/4 arm, en topp, ett smycke rikare och en OTROLIG serviceupplevelse rikare blev jag under den shoppingen. 
Bra basplagg i garderoben. Tror faktiskt jag ska sortera en gång till i helgen. 
 
Visste ni att man som kund generellt sett bara ser 10 % av det som finns i butiken? Inte konstigt att hon hittade massa fint till mig när jag tackade ja till hjälp. - Hon vet ju vart allt hänger, och har vart med och packa upp! :-) Jag kommer garanterat gå dit igen nästa gång det e dags før något nytt. Jag - en BRA säljares dröm?